Cum să solicitați o recenzie Google de 5 stele în 2023

A cere clienților o recenzie de 5 stele Google poate fi o modalitate excelentă de a crește reputația online a companiei dvs. și de a atrage noi clienți. 

Există totuși capcane de evitat, iar unele dintre aceste capcane vă pot afecta reputația online ca urmare. 

În acest ghid, vom explora câteva sfaturi și cele mai bune practici pentru a solicita recenzii Google de 5 stele de la clienții dvs.

Cât de importante sunt recenziile Google de 5 stele?

Recenziile de 5 stele Google sunt extrem de importante pentru companii, deoarece pot avea un impact semnificativ asupra reputației online, a vizibilității și a succesului general al unei companii. Recenziile pozitive pot ajuta companiile să atragă noi clienți, să-și construiască încredere și credibilitate și să-și îmbunătățească pozițiile în motoarele de căutare. 

Încă nu sunteți sigur cât de esențiale sunt recenziile Google de 5 stele? Luați în considerare aceste statistici, compilate de Qualtrics din mai multe studii privind puterea recenziilor online:

 1. Conform sondajului local de evaluare a consumatorilor BrightLocal 2021, 91% dintre consumatorii cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani au încredere în recenziile online la fel de mult ca și în recomandările personale.
 2. Un studiu realizat de Moz a constatat că recenziile online reprezintă 13% din modul în care Google și alte motoare de căutare clasifică rezultatele căutării locale.
 3. Un sondaj realizat de ReviewTrackers a constatat că 94% dintre consumatori spun că o recenzie online i-a convins să evite o afacere.

Aceste statistici demonstrează impactul semnificativ pe care recenziile pozitive (sau negative) îl pot avea asupra reputației, vizibilității și, în ultimă instanță, asupra unei companii.

O recenzie Google pozitivă

De ce sunt importante recenziile Google pentru afacerea dvs

Recenziile Google sunt un aspect esențial al reputației online a unei companii. Acestea oferă clienților potențiali informații despre calitatea produselor sau serviciilor oferite de companie și le pot influența procesul de luare a deciziilor. Recenziile pozitive pot atrage noi clienți, pot crește încrederea și credibilitatea și pot îmbunătăți clasamentul în motoarele de căutare. 

Iată motive suplimentare pentru care recenziile Google sunt importante atât pentru afacerea dvs., cât și pentru rezultatul final:

Evidențiază dovada socială pentru clienții țintă

Recenziile Google pot evidenția dovezile sociale în mai multe moduri. Atunci când un potențial client caută o afacere, recenziile pozitive de la clienții anteriori pot oferi dovezi că afacerea este de încredere, de încredere și oferă produse sau servicii de calitate. Această dovadă socială poate crește probabilitatea ca potențialul client să aleagă să facă afaceri cu compania. 

În plus, atunci când o companie are un număr mare de recenzii pozitive, le semnalează clienților că mulți alții au avut o experiență pozitivă cu afacerea, ceea ce o face o opțiune mai atractivă. 

Compania ta va apărea pentru mai multe căutări locale

Recenziile Google pot îmbunătăți vizibilitatea căutării în mai multe moduri. Când clienții lasă recenzii, ei includ adesea cuvinte cheie legate de companie, cum ar fi numele produselor sau serviciilor, locația și termenii specifici industriei. Aceste cuvinte cheie pot ajuta la îmbunătățirea relevanței companiei și a poziționării în rezultatele căutării pentru acei termeni. 

În plus, algoritmul Google ia în considerare calitatea și cantitatea recenziilor atunci când determină clasarea căutării. Companiile cu un număr mare de recenzii și evaluări pozitive au mai multe șanse să apară mai sus în rezultatele căutării, deoarece acest lucru semnalează Google că afacerea este reputată și oferă o experiență pozitivă pentru utilizator. 

În cele din urmă, atunci când o companie are un profil Compania mea pe Google cu recenzii, acesta poate apărea în Pachetul local Google, o secțiune a rezultatelor căutării care evidențiază companiile din apropiere legate de interogarea de căutare. Acest lucru poate îmbunătăți și mai mult vizibilitatea și poate atrage clienți locali. 

Tactică ușoară pentru a îmbunătăți vânzările

Recenziile Google pot îmbunătăți vânzările în mai multe moduri. În primul rând, recenziile pozitive pot construi încredere și credibilitate cu potențialii clienți, ceea ce duce la mai multe conversii. 

În al doilea rând, recenziile pot oferi feedback valoros pe care companiile îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți produsele sau serviciile, conducând în cele din urmă la clienți mai mulțumiți și la mai multe vânzări. 

În cele din urmă, recenziile Google pot influența și clasamentul în căutarea locală a unei companii, făcând-o mai vizibilă pentru potențialii clienți care caută produse sau servicii similare, ceea ce poate duce la creșterea traficului pe site și, în cele din urmă, la mai multe vânzări.

Ar trebui să le cereți clienților dvs. o recenzie Google de 5 stele?

A cere clienților recenzii de 5 stele Google este, în general, descurajat, deoarece poate fi considerat necinstit sau chiar manipulator. Este mai bine să ceri pur și simplu clienților o recenzie sinceră a experienței lor cu afacerea ta și să-i lași să decidă câte stele să ofere. 

Cu toate acestea, puteți încuraja clienții să lase recenzii pozitive, făcând procesul ușor și convenabil, cum ar fi furnizarea unui link către pagina Compania mea pe Google sau includerea unui îndemn în e-mailul sau în comunicările personale. Dacă v-ați câștigat încrederea și aprecierea clienților dvs., recenziile de 5 stele sunt un efect secundar excelent al interacțiunii. 

Cum să cereți clienților o recenzie de 5 stele Google

După cum am menționat mai devreme, nu este o practică bună să solicitați în mod special recenzii Google de 5 stele. Este o practică mai bună să permiteți clienților dvs. să atribuie numărul de stele pe care le preferă fără a fi insistent sau a încerca să le manipuleze. 

Dacă doriți totuși să încurajați clienții să lase recenzii pozitive, puteți face acest lucru oferind servicii excepționale pentru clienți și asigurându-vă că clienții au o experiență pozitivă cu afacerea dvs. Dacă ați oferit servicii excelente, produse excelente și o experiență excelentă pentru clienți, recenziile de 5 stele Google vor urma cu siguranță!

Sfaturi pentru a solicita recenzii Google de 5 stele

Deși solicitarea directă a recenziilor Google de 5 stele poate fi considerată o practică proastă pentru proprietarii de afaceri, există totuși modalități prin care puteți încuraja clienții să lase recenzii pozitive. Iată câteva sfaturi:

1. Cereți clienților tăi frecvenți să vă lase o recenzie pozitivă autentică

Clienții frecvenți sau repetat vă cunosc afacerea și revin mereu. Cereți-le să vă lase o recenzie pozitivă este o modalitate excelentă de a vă consolida reputația online. 

2. Faceți cât mai ușor posibil să lăsați o recenzie Google pentru afacerea dvs

Iată câteva dintre cele mai bune practici pentru a facilita clienților să lase recenzii pozitive:

 1. Oferiți instrucțiuni clare: oferiți instrucțiuni clare despre cum să lăsați o recenzie pe Google. Puteți face acest lucru furnizând un link către înregistrarea dvs. Compania mea pe Google sau oferind instrucțiuni pas cu pas.
 2. Faceți-o compatibil cu dispozitivele mobile: asigurați-vă că procesul de a lăsa o recenzie este compatibil cu dispozitivele mobile. Acest lucru este important deoarece mulți oameni își folosesc telefoanele mobile pentru a căuta afaceri.
 3. Întrebați la momentul potrivit: cereți clienților o recenzie la momentul potrivit, cum ar fi după o tranzacție de succes sau o experiență pozitivă.
 4. Personalizați solicitarea: personalizați-vă solicitarea utilizând numele clientului și menționând detalii specifice despre experiența acestuia cu afacerea dvs.
 5. Păstrați-o simplă: păstrați cererea simplă și la obiect. Evitați folosirea unui limbaj lung și complicat care ar putea deruta clientul.
 6. Adăugați instrumente de examinare la punctul de vânzare, acolo unde sunt disponibile. Clienții pot verifica și lăsa o recenzie în același timp. 
 7. Oferiți stimulente: luați în considerare să oferiți stimulente, cum ar fi o reducere sau un cadou gratuit pentru a lăsa o recenzie. Cu toate acestea, aveți grijă să nu oferiți stimulente care ar putea părea a fi mită sau să influențeze recenzia clientului.
 8. Urmărire: Urmăriți clienții care au fost de acord să lase o recenzie pentru a le reaminti și pentru a le mulțumi pentru timpul acordat.

Prin implementarea acestor bune practici, puteți face ușor și convenabil pentru clienți să lase recenzii pozitive pentru compania dvs. pe Google.

3. Fiți direct cu solicitarea dvs. de revizuire

Pentru acest sfat, este o practică bună să fiți sincer cu clienții dvs. spunând „evaluările pozitive ne ajută afacerea să crească”. Când clienții înțeleg de ce, este mai probabil să ia măsurile pentru a lăsa afacerea dvs. o recenzie pozitivă. 

4. Străduiți-vă să oferiți servicii excepționale pentru clienți pentru toți clienții dvs

Servicii excelente pentru clienți și livrarea produselor sau serviciilor sunt cheia pentru a obține recenzii excelente de la clienții dvs. Dacă îți faci partea, este posibil ca clienții tăi să te recompenseze lăsându-ți recenzii Google de 5 stele și recenzii strălucitoare pe alte platforme precum TrustPilot. 

5. Răspundeți la toate recenziile clienților din profilul dvs. de companie Google

Răspunsul la recenziile clienților este o parte integrantă a managementului recenziilor, care în sine este o componentă a managementului reputației online. Când răspunzi, le spui clienților tăi că prețuiești feedback-ul lor și că iei laudele – sau criticile – în serios. 

6. Respectați Politicile de revizuire Google

Studiați politicile Google privind recenziile pentru a vă asigura că nu le încălcați atunci când le cereți clienților să lase recenzii pozitive. O încălcare a politicilor poate avea ca înregistrarea dvs. Compania mea pe Google suspendată sau chiar ștearsă cu totul. 

7. Oferiți stimulente simple pentru clienți în schimbul recenziilor pozitive Google

O reducere sau un cadou gratuit este un mic semn de apreciere pentru a lăsa o recenzie. După cum am menționat mai devreme, totuși, aveți grijă să nu oferiți stimulente care ar putea părea să influențeze recenzia clientului.

8. Folosiți carduri „Lăsați-ne o recenzie”.

Puteți include un card „lăsați-ne o recenzie” la terminalele punctelor de vânzare, cu chitanța unui client sau în locații strategice din jurul afacerii dvs. Cu cât oferiți mai multe opțiuni clienților, cu atât este mai probabil ca aceștia să vă lase o recenzie. 

De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea unui formular digital al cardului „lasă-ne o recenzie” ca cod QR pentru a scana chitanța clientului sau ca link încorporat în e-mailurile clienților. 

9. Solicitați recenzii atunci când vă aflați în fața clienților dvs

Ori de câte ori sunteți în contact direct cu un client, este o oportunitate perfectă de a cere o recenzie. Acest lucru se poate face atunci când îi ajutăm pe clienți să selecteze produse, să verifice sau alte puncte de contact în timpul interacțiunii. 

10. Nu uitați să abordați recenziile Google negative

Oricât de dureros ar fi să răspunzi, abordarea recenziilor negative poate transforma adesea un negativ într-un pozitiv, spunându-le clienților tăi că îți pasă de feedback-ul lor. De asemenea, semnalați că doriți să îndreptați lucrurile la următoarea lor vizită. 

Poate cineva să-ți scrie o recenzie Google?

Da, oricine poate scrie o recenzie Google. De obicei, aceste recenzii provin de la clienți care ți-au frecventat afacerea.

Din păcate, platformele de recenzii precum Google Reviews au fost folosite de persoane anonime – inclusiv concurenți – pentru a posta recenzii negative, false, înșelătoare sau defăimătoare. Majoritatea platformelor de recenzii au instrumente cu care să identifice aceste recenzii false și să le ștergi. 

Ce este un exemplu de recenzie Google pozitivă de 5 stele?

Iată câteva exemple de recenzii Google de 5 stele ale clienților rămase pentru NetReputation:

„Să te bazezi pe această echipă pentru a gestiona reputația online a companiei noastre în curs de dezvoltare a fost cheia pentru o lansare de succes. Datorită expertizei lor, am observat o creștere exponențială – iar vestea bună este că nu pare că lucrurile se vor încetini prea curând!”

„NetReputation a oferit un impuls incredibil afacerii noastre – acum putem spune cu mândrie că cel mai recent produs al nostru se află pe prima pagină a rezultatelor motorului de căutare! Ar fi trebuit să luăm mâna mai devreme; este impresionant cât de repede ne-au crescut vizibilitatea.”

Cum să generați un link de recenzie Google pentru afacerea dvs

Pentru a încuraja clienții să lase recenzii pozitive, simplificarea procesului implică doar câțiva pași.

1. Verificați profilul companiei Google.

Ți-ai revendicat înregistrarea companiei pe Compania mea pe Google, nu? Dacă nu, faceți acest lucru imediat pentru a debloca o serie de instrumente cu care să vă sporiți vizibilitatea online. 

2. Deschideți contul dvs. Google Business și, pe ecranul de pornire, navigați la caseta „Obțineți mai multe recenzii”.

Folosind contul Google pe care l-ați folosit pentru a configura și gestiona înregistrarea dvs., navigați la caseta „Obțineți mai multe recenzii” din tabloul de bord al utilizatorului. 

3. Faceți clic pe „Partajați formularul de revizuire” și copiați linkul de revizuire furnizat.

Google generează un link pe care îl puteți folosi în e-mailuri, interacțiuni la punctul de vânzare și pe site-ul dvs. web pentru a oferi clienților. Clienții pur și simplu dau clic pe link și sunt direcționați către zona de recenzii a profilului tău. 

4. Furnizați acest link clienților ținți pentru a vă lăsa recenzii pozitive.

Dacă interacționați cu clienții dvs. pe rețelele de socializare, prin e-mailuri sau buletine informative sau pe site-ul dvs. web, adăugarea linkului de recenzie Google este o modalitate excelentă de a vă supraalimenta eforturile de colectare a recenziilor. 

Google Review Link Generator

Concentrați-vă pe crearea unei strategii pe termen lung pentru a genera mai multe recenzii Google de 5 stele

Iată câteva sfaturi pentru a crea o strategie pe termen lung pentru a obține mai multe recenzii Google de 5 stele:

 1. Solicitați recenzii: cereți clienților mulțumiți să lase o recenzie pe pagina Compania mea pe Google. Puteți include un memento pe chitanțe, e-mailuri sau postări pe rețelele sociale. Asigurați-vă că întrebați la momentul potrivit, de exemplu, după finalizarea unui serviciu sau vânzare.
 2. Oferiți servicii excelente pentru clienți: asigurați-vă că serviciul dvs. pentru clienți este de top. Asigurați-vă că clienții dvs. se simt apreciați și mulțumiți de experiența lor cu afacerea dvs. Acest lucru va crește probabilitatea ca aceștia să lase o recenzie pozitivă.
 3. Răspundeți la recenzii: răspundeți la fiecare recenzie pe care o primiți, pozitivă sau negativă. Mulțumiți clienților pentru recenziile lor pozitive și abordați orice nelămurire sau probleme ridicate în recenziile negative. Acest lucru arată că prețuiești feedback-ul lor și că ești angajat să ofere un serviciu excelent pentru clienți.
 4. Folosiți feedbackul clienților pentru a vă îmbunătăți: utilizați feedbackul pe care îl primiți de la clienți pentru a îmbunătăți afacerea dvs. Acest lucru ar putea fi sub forma actualizării ofertelor de produse sau servicii sau îmbunătățirea serviciului pentru clienți.
 5. Încurajați-vă angajații să solicite recenzii: încurajați-vă și angajații să solicite recenzii. Ei pot întreba clienții la sfârșitul serviciului sau vânzării lor dacă sunt mulțumiți și dacă ar fi dispuși să lase o recenzie.
 6. Oferă stimulente: oferă stimulente pentru clienții care lasă o recenzie. Acest lucru ar putea fi sub forma unei reduceri la următoarea lor achiziție sau a unui produs sau serviciu gratuit. Doar asigurați-vă că stimulentul este etic și respectă regulile Google.

Urmând aceste sfaturi, pregătiți terenul pentru mai multe recenzii de 5 stele și în viitor, îmbunătățindu-vă veniturile, încrederea și vizibilitatea în mediul digital. 

Cum să păstrați recenziile proaste Google private

Nu, nu există nicio modalitate de a păstra private recenziile Google proaste. Compania mea pe Google este o platformă publică, iar toate recenziile sunt vizibile pentru oricine vă vizitează profilul companiei.

Este important să rețineți că a avea unele recenzii negative este normal pentru orice afacere. Consumatorii se așteaptă, în general, să vadă un amestec de recenzii pozitive și negative, iar unele recenzii negative pot chiar da credibilitate recenziilor pozitive. Principala concluzie este că un amestec de recenzii, atât pozitive, cât și negative, adaugă o măsură de autenticitate prezenței tale digitale. 

Dacă recenziile dvs. Google nu apar, verificați setările din tabloul de bord Compania mea pe Google. 

Recenziile de 5 stele de pe Google sunt un factor de influență cheie pentru a aduce clienți la ușa ta. Încurajând recenzii excelente – și oferind produse și servicii superioare – vă faceți partea pentru a asigura un viitor luminos și de succes pentru afacerea dvs. Ghidul nostru de mai sus oferă numeroase sfaturi pentru ca dvs. să profitați la maximum de profilurile dvs. de recenzii Google. 

Întrebări frecvente privind recenziile Google de 5 stele

Care este beneficiul unei evaluări de 5 stele?

Avantajul cheie al unei recenzii de 5 stele sau al evaluării recenziilor este că le spune altor clienți că afacerea dvs. oferă produse excelente, servicii excelente și experiențe excelente pentru clienți. Acest lucru se traduce direct în venituri mai mari pentru afacerea dvs. 

Cum scriu o recenzie de 5 stele pe Google?

Pentru a lăsa o recenzie de 5 stele pentru o companie, accesați profilul Compania mea pe Google al companiei, apoi faceți clic pe „Recenzii”. De acolo, instrucțiunile simple vă permit să atribuiți o evaluare cu stele și să adăugați comentariile dvs. Nu uitați să faceți clic pe „Salvați” când ați terminat de scris recenzia. 

Este legal să plătiți pentru recenzii de 5 stele?

Deși este legal din punct de vedere tehnic să plătiți pentru recenzii de 5 stele, este o practică lipsită de etică. Mai important, este o încălcare a termenilor și condițiilor Google și a politicilor de revizuire, ceea ce poate duce la suspendarea sau eliminarea înregistrării companiei dvs. din mediul de căutare Google.